fbpx
Plate

Wat is Functional Fitness?

Er komen vragen binnen met betrekking tot het gebruik van de term “Functional Fitness” die we bij World of Weights nu hanteren. Tijd dus voor een korte uitleg.

Om de term ‘CrossFit’ te mogen gebruiken heb je een licentie nodig. World of Weights heeft die licentie nu nog niet en daarom mogen we die term nog niet gebruiken. Er is een officiele goedkeuring nodig van HQ alvorens je die naam mag voeren. Wij kunnen dus nu nog niet de term ‘CrossFit’ gebruiken en hanteren daarom Functional Fitness. We doen in de dagelijkse praktijk nog steeds Work Outs en veelal conform de CrossFit methodiek. Wij omarmen deze methodiek ten zeerste en zullen bij de eerst mogelijke gelegenheid de licentie aanvragen.

  • Functional Fitness = Functioneel bewegen.

Wij gaan zsm dit jaar 2021 de CrossFit licentie aanvragen voor World of Weights om zo ook in naam een volwaardig CrossFit-affliate te kunnen zijn.

Voorts is World of Weights van origine altijd een Olympic Weightlifting only Gym geweest en heeft haar sporen reeds verdient met Nederlands Kampioenen en een bronzen plak op de EK Masters. 

Nu, 2021, is World of Weights uitgegroeid van Weightlifting Only tot een Full Functional Fitness BOX. Naast het Olympisch Weightliften is ook het Functional Fitness en Strength training onderdeel van het integrale aanbod geworden. 

Functional Fitness

Inmiddels is een team van 8 coaches actief in de BOX en wordt een breed aanbod van functioneel bewegen aangeboden:

  • In ons Functional Fitness doen we gevarieerde trainingen, o.b.v. van de CrossFit methodiek, op hoog niveau voor elk niveau;
  • Olympisch Gewichtheffen voor de recreant maar ook voor de (top)sport-gerichte atleet;
  • Strength training voor een ieder die de voordelen van krachttraining wil benutten.


Daarbij geldt in de BOX voor alle leden, 1 BOX 1 Community. Het Functional Fitness is gelijkwaardig belangrijk aan het Olympisch Gewichtheffen en aan het Full Body Krachttrainen.
 

En omdat wij weten dat deze drie disciplines elkaar versterken, is dat Win-Win voor ons allen. Ons ALL IN abonnement geeft jou de mogelijkheid om met je credits aan alle drie de disciplines mee te doen. Als je dan ook weet dat elke discipline professioneel opgeleide coaches voor de groep heeft staan dan besef je, dat is Win-Win voor ons allen!

We gaan er vanuit dat we de eventuele onduidelijkheden over de term ‘Functional Fitness’ hebben weggenomen. Zo niet, laat het dan weten en stuur een bericht naar contact@worldofweights.nl, of beter nog, neem contact op voor een proefles of boek deze hier.

Deel dit bericht. dank

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Geef ons feedback!
Jouw feedback kan gaan over de website, de trainingsruimte, het trainingsprogramma, de cultuur in de Box, de openingstijden etc etc.
Wij horen jouw feedback graag.
 
Uiteindelijk willen we jou  een top experience willen bieden.