60 plussers - Sterker door ZilverFitness.

Het viel ons op dat er weinig senioren aan CrossFit doen, terwijl er zeer goede functionele oefeningen in het programma zijn verwerkt. Het wordt met name gedaan door ‘jongeren’ en kan nogal intimiderend overkomen. 

Vanuit die gedachte hebben wij een aangepast lesprogramma ontwikkeld voor de 60-plusser. Er is persoonlijke begeleiding van een goed opgeleide coach en de deelnemers trainen in kleine groepen. Ook is er aandacht voor individuele uitdagingen zoals blessures en mobiliteits belemmeringen. Het succes zit ‘m vooral in de bot- en spierversterkende oefeningen, de leuke groepen, en het kunnen trainen onder begeleiding op je eigen niveau.

Het is dan ook onze missie om mensen weer dingen te laten doen die ze eerst niet meer konden doen. Denk aan iets simpels als het boven je hoofd knippen met een tuinschaar of een zak potgrond op kunnen tillen in je tuin. We krijgen van onze leden zeer positieve feedback en men merkt dat er stappen worden gezet!

De coach zorgt dat hij in de les aangepaste oefeningen paraat heeft. Hierdoor kan iedereen op zijn eigen niveau instappen, waardoor conditie, kracht en lenigheid verbeteren. Na de les is er meestal wel tijd voor een (gratis) kopje koffie en kan er gezellig nagepraat worden.

Onze pluspunten op een rij: